Norrtälje kommun Marsbackens facebooksida Var är bussen?
IP-Only talar ut
29 juni 2018  |  Aktuellt

 

IP-Only talar ut om fiberutbyggnaden i Norrtälje kommun med Radio Roslagen

Källa: Norrtälje tidning

Frågetecknen kring fiberutbyggnaden i Norrtälje kommun är många och svaren har under lång tid varit få. En av de största aktörerna på marknaden är företaget IP-Only som på några platser har genomfört en utbyggnad. Dock så är det många områden som fortfarande väntar besked från företaget om man kommer att få en utbyggnad eller inte. Dock har svaren varit få vilket har lett till frustration hos många som varit hoppfulla om att inom kort få bredband.

Radio Roslagen har träffat Karl-Eddie Brattgjerd, IP-Onlys kommunansvarige för Norrtälje kommun och programmet sänds idag kl 17.00 (fredagen den 29 juni).

Rykten om att bolaget skulle ha dragit sig ur vidare utbyggnad eller att verksamheten skulle gå dåligt stämmer inte enligt Brattgjerd. Den paus som man har tagit har helt enkelt berott på att företaget vill kunna leverera en korrekt tjänst till sina kunder och att man helt enkelt har varit tvungna att ta en paus för att säkerställa detta.

Dessutom menar företaget att stora delar av de arbeten som redan har genomförts har skett i tätorter och när man nu helhjärtat går in i landsbygdsutbyggnaden så har det behövts en paus för att utvärdera resultaten för att kunna ställa om på ett bra sätt.

Programmet i sin helhet kan du höra på Radio Roslagen kl 17.00.
Programmet går också att lyssna på i efterhand: http://radioroslagen.se/webbradio/old

 


Du kan inte kommentera detta inlägg.

© 2020 Marsbacken – landet för de flesta - Inlägg (RSS) - Kommentarer (RSS) - Logga in